Gewoon Dirk Houtbewerking: Projecten

Veranda project

 

Een project wat eigenlijk niet bij mijn bedrijf past, is het bouwen van bijvoorbeeld een veranda of overkapping. Het is voor een groot gedeelte wel houtbewerking, maar ik houd mij toch meer bezig met het fijnere werk. Toch heb ik, zoals de foto’s  laten zien, mij wel laten verleiden om er eentje te maken. Deze veranda is nagenoeg geheel gebouwd van Douglas dat speciaal voor dit project is gezaagd.

 

Designlamp Seedpod

Een heel ander project was het vervaardigen van designlampen. Ontworpen door een (Amerikaanse) ontwerper. De lampen zijn uit eikenplanken gezaagd en zo gefreesd dat alle onderdelen hetzelfde zijn.  Ook is de electra en de ledverlichting in het hout gefreesd. Door een scharniermechanisme in een van de armen, kan de ene schakel om de andere geplaatst worden. Via contactpunten wordt de elektriciteit doorgegeven aan de volgende schakel. Een bijzonder ontwerp en een enorme uitdaging. De lamp heeft op de beurs in Parijs gehangen en heeft in de bijlage van de Volkskrant gestaan. 


Van dit ontwerp “Seedpod” zijn enkele varianten gemaakt. De Chain bestaat uit 4 geschakelde Seedpods. Verder is er een enkele Seedpod zowel in een hang als een staande uitvoering.

 

Voor meer voorbeelden van voltooide projecten, verwijs ik u graag door naar de pagina "Foto's".

Impressie gerealiseerde projecten

Hovenhuus bar en kast van steigerhout
Hovenhuus: Bar van steigerhout
Hovenhuus biljart steigerhout
Hovenhuus: Biljart met onderstel
Whiteboard met steigerhouten lijst Hovenhuus
Hovenhuus: Whiteboard met lijst van steigerhout
Informatiekast van steigerhout voor Hovenhuus
Hovenhuus: Informatiekast van steigerhout
Staande seedpod
Staande seedpod
Seedpod - Chain
Chain met Seedpods
Veranda, tijdens bouw
Veranda, werk in uitvoering
Veranda eindresultaat
Eindresultaat Veranda